Piept de pui cu lamaie si paste

   Inca una mai lejera, de vara!

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie (optional)
  • o ceapa mica taiata solzisori (sau jumatate de ceapa mare)
  • 70 g unt
  • o lingura ulei de masline
  • busuioc si oregano uscate
  • sare si piper
  • 40 ml vin alb
  • marar tocat
  • paste
  • parmezan ras (sau orice branza va place)

   Pieptul de pui se taie bucati cat mai egale. Se sareaza, pipereaza si se condimenteaza cu busuiocul si oregano pudra (dupa gust). Untul se pune in tigaie impreuna cu lingura de ulei. In acest moment se pune si apa cu sare la fiert, pentru paste.

   Cand s-a topit untul si este bine incins, se pune pieptul de pui. Dupa ce devine albicios pe toate partile, se adauga si ceapa si se lasa sa sfaraie impreuna cam 10 minute, amestecand des. Se pune vinul, si se lasa pana se evapora. Apoi, se pune zeama de lamaie, si coaja rasa daca ati optat pentru ea, se amesteca bine si se pune putina apa fierbinte, cam 40-50 ml. Se lasa pe foc pana scade, si partea lichida devine un sos fluid. Cam cu 2 minute inainte de a fi gata se pune mararul tocat si se amesteca bine.

   In timpul prepararii puiului, cand apa pentru paste da in clocot, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor. La mine au fost gata la 4 minute dupa ce a fost gata si puiul. Pastele se scurg, dar nu se trec prin jet de apa rece. Bucatile din pui se pun pe farfurie, fara a dauga sos in plus, fata de ce ramane pe ele. Sosul ramas in tigaie se amesteca cu pastele, care reprezinta garnitura pentru pui. Deasupra lor se pune parmezan ras. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s