Briose cu parmezan

dieta cu fructe

   De cand mi-am luat tava de briose am tot briosit, si am briosit…dar am briosit numai dulce. Am zis ca este timpul pentru o schimbare radicala! O briosire sarata! Brioseala de fata a fost facuta pentru somitate, sa aibe ce sa puna in desaga cand se duce la munca! De preferat este sa se manance caldute, in loc de paine, cu supe crema sau alte preparate. Noua ne-au placut mai mult reci, mancate goale. Suntem impotriva trendului se pare!

Ingrediente:

  • 250 g faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • cimbru dupa gust (proaspat daca aveti e mai bine)
  • frunze de busuioc, 5-6 frunze
  • 3 cepe verzi
  • 75 g de malai
  • 60-80 grame parmezan
  • prosciutto, muschiulet tiganesc, etc (optional)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 g iaurt
  • 160 ml lapte
  • 2 oua

   Daca folositi muschiulet, taiati-l in fasii subtiri si caliti-l. Apoi lasati-l sa se raceasca.

   Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Se cerne intr-un bol incapator, unde se va face compozitia pentru briose. Cimbrul si busuiocul se spala si se taie fin (daca sunt proaspete – daca nu, se foloseste varianta uscata). Cepele verzi se taie rondele. Se pun toate peste faina, se adauga si malaiul si apoi si parmezanul. Se amesteca bine toate. Se pune si muschiuletul calit.

   In alt castron se amesteca bine uleiul cu ouale, laptele si iaurtul. Se toarna amestecul obtinut peste faina, si se amesteca cu un tel mare, cat sa se inglobeze. Nu amestecati prea mult, pentru a nu iesi prea dense briosele.

   Nu mai trebuie decat puse in formele de briose tapetate fie cu hartie speciala de briose, forme de silicon sau unt; se presara putin malai deasupra lor. Se pun cate 3 lingurite intr-o forma. Depinde mult marimea formelor de briose. Noua ne-au iesit 12, dar puteam scoate mai multe. Am preferat sa iasa briosele putin mai mari ca sa nu stau dupa doua randuri la cuptor. In functie de cata compozitie puneti, depinde si timpul de coacere.

   Se scot, se lasa 10 minute in tava, sa se mai raceasca, si apoi se scot pe un gratar. Pofta buna!

Cuptorul trebuie preincalzit la 190 de grade. Se tin intre 20s si 40 de minute, cum spuneam, in functie de cantitatea compozitiei din formele de briose. Trebuie sa fie rumenite frumos deasupra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s