Muschiulet de porc cu crusta de piper si invelit in speck, cu sos de mustar

dieta cu fructe

   Este o reteta delicioasa, si in ciuda numelui lung, este simplu de preparat. Daca eu am reusit sa o fac…si un cimpanzeu daltonist o poate face. True story! Sa trecem la fapte…de vitejie gastronomica!

Ingrediente muschiulet:

  • un muschiulet de porc
  • boabe de piper mozaic (rosu, negru, verde, alb)
  • boabe de coriandru
  • optional, piper lung si piper sichuan, menta
  • oregano uscat
  • sare mare
  • felii subtiri de speck (sau prosciutto)
  • parmezan ras

   Condimentele, inclusiv sarea, se pun intr-un mojar si se piseaza. Muschiuletul se spala si se sterge foarte, foarte bine cu prosoape de bucatarie. Condimentele macinate se intind pe un fund de lemn, si se tavaleste prin ele muschiuletul, sa fie acoperit uniform peste tot. Se baga la rece 1-2 ore, sa se imbibe de aromele delicioase ale piperului.

   Muschiuletul se taie in felii groase de doua degete. Fiecare bucata se inveleste intr-o felie de speck. Se unge o tigaie de teflon cu extrem de putin ulei, se incinge pe foc mediu, si se pun feliile de muschiulet invelite in speck in ea. Puneti feliile cu locul unde se termina de infasurat speckul in jos pe tigaie, ca sa se lipeasca si sa nu se desfaca. Le gatiti dupa gust (mie imi plac mai in sange). Cand sunt gata, se iau din tigaie, se dau prin parmezanul ras si se pun iar in tigaie, cate 30 de secunde pe fiecare parte, pana se rumeneste parmezanul. Se trece la sos.

Ingrediente sos:

  • 2 linguri de mustar
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g de unt
  • sare

   Se pune untul la topit, pe foc mic. Cand este topit se adauga mustarul si se amesteca. Se trage de pe foc; va avea un aspect ciudat, dar nu va speriati, se adauga laptele si se amesteca pana devine un sos frumos si omogen.

   Se pune peste muschiulet, este o nebunie de arome. Am pus si niste chutney langa, a mers de minune. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s