Chutney de mere

dieta cu fructe

   Chutney asta e un lucru tare ciudat. Este un gem, dar nu prea. Are ceapa, are otet, are zahar si are si mere. Plus ceva condimente. Si ca orice ciudatenie culinara, (cel putin pentru noi „vesticii”) vine tocmai, hat, de departe, India. Merge de minune la fripturi sau cu branza. Combinatia de dulce si sarat este superba. In plus se face rapid, si este bine de avut un borcan in camara.

Ingrediente pentru un borcan mare:

  • 500 g mere, decojite, curatate de sambaturi si taiate in cuburi
  • 250 g zahar (brun de preferat)
  • o ceapa mica tocata fin
  • 3 sferturi lingurita ghimbir proaspat ras
  • un sfert lingurita sare
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ienibahar
  • daca vreti picant: si un ardei iute mic, tocat
  • 220 ml otet de buna calitate

   Mai simplu nu se poate: se pun toate ingredientele intr-o oala cu fund gros, si se pun la fiert. Cand incep sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 de minute, pana devine gros si lipicios. Cand este gata, se da la o parte de pe foc, si dupa ce s-a mai racit putin se pune intr-un borcan sterilizat (eu l-am spalat bine de tot cu apa fiarta si apoi l-am sters, inainte sa pun chutney-ul de mere in el). Se pastreaza in camara, sau dupa ce l-ai desfacut, in frigider.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s