„Platouas” cu cartofi crocanti la cuptor

dieta cu fructe

   Nu stiu exact cum sa-i spun acestui preparat. Un fel de tochitura…dar nu prea…oricum, imi inspira un platou mare incarcat de asa ceva. Dar cum n-am avut un platou asa mare am facut…platouas. Si cartofii….o minunatie! Cam totul este facut in casa, in sensul ca am folosit carne afumata in gospodaria proprie, si carnati facuti in casa, si afumati in aceeasi gospodarie.

Ingrediente „platouas”:

  • carne de porc afumata (cam 500 grame)
  • carnati subtiri afumati (cam 300 grame)
  • 2 oua
  • sare, piper si alte condimente

Ingrediente cartofi:

  • 700 grame cartofi
  • un cub de supa concentrat (sau 2 lingurite vegeta)
  • o jumatate lingurita pudra de curry
  • 2 foi dafin
  • un praf sare
  • 6 linguri ulei
  • o lingura grasime (ideal de rata sau gasca, daca nu merge si de porc) – optional
  • 1-2 linguri faina
  • piper

   Platouasul se face chiar usor. Se taie carnea cuburi potrivite, carnatii se taie si ei tot potrivit. Se pune carnea intr-o cratita/tigaie in ceva ulei, si se rumeneste bine. Cand e aproape gata, se pipereaza si se pun si carnatii; se lasa pana sunt gata. Intre timp se bat cele doua oua cu un praf de sare, piper si putin cimbru. Se pune oul peste carne si carnati, apoi se amesteca viguros, ca oula sa acopere cat mai bine carnea si carnatii. Cand e oul gata, e si preparatul gata.

   Cartofii, va spun de la inceput dureaza in spre 2 ore pana sunt gata, dar rezultatul merita pe deplin! Intai se curata, se spala si se taie in cuburi maricele. Se pun in apa rece, si in apa se pune cubul de supa sfaramat, frunzele de dafin si curry-ul. Se pun pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 min, si se pun la scurs.

   Se unge o forma maricica cu ulei si cu grasimea. Se incinge cuptorul la 200 grade celsius. Se baga tava goala pe raftul cel mai de jos al cuptorului, ca sa se incalzeasca. Cartofii bine scursi se presara cu faina fiecare bucata, si se asezoneaza cu sare si piper din belsug. Se scoate tava, se pun in ea cartofii, si se baga la cuptor. Dupa 20 de minute, se amesteca in ei, si se muta pe raftul de sus al cuptorului. Se mai lasa intre 35 si 50 de minute, pana sunt frumos rumeniti, ca in poze.

   Cand sunt toate gata, se asambleaza farfuria, in care se arunca ostentativ ceva muraturi (tot de casa –  sa fim bio pana la capat). O mancare grasa, tipic romaneasca, si a dracului de buna! O sa incep sa le raresc pana mai dau jos 10-20 de kg :). Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s