Tortellini al forno / Penne al forno

  dieta cu fructe

   Chiar daca nu imi plac italienii, imi place muuult bucataria italiana. Pizza si pastele sunt in top, desigur! Cum m-am trezit in frigider cu un pachet de tortellini proaspeti, umpluti cu prosciuto, mi-am spus sa nu ratez ocazia, ca este pacat!

   Reteta de mai jos se poate adapta usor si pentru penne al forno. Asa ca este o reteta 2 in 1.

Ingrediente:

  • 500 grame de tortellini
  • cascaval sau mozzarella (dupa preferinte si buzunar) – cantitatea variaza, in functie de preferinte
  • o mana de parmezan
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 linguri smantana
  • 2 cateti de usturoi
  • o ceapa mica
  • un morcov mediu ras
  • sare, piper, oregano si busuioc

Ingrediente pentru penne al forno

  • tortellini se inlocuiesc cu pennele (aceasi cantitate)
  • 150 grame prosciuto (sau sunca de praga sau de pui/curcan daca e de criza)
  • 100-200 grame ciuperci proasptele (sau o conserva de ciuperci)
  • celelalte ingrediente sunt la fel ca mai sus

   Pastele se fierb al dente. Asta inseamna cu vreo doua minute mai putin decat scrie producatorul pe ambalaj. Intre timp se face sosul. Se calesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in ulei. Cand ceapa este aproape sticloasa se pune si morcovul ras. Se mai lasa 2-3 minute, si se toarna peste sosul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, oregano si busuioc. Daca faceti penne, in acest moment se pun si ciupercile. Se adauga si cele doua linguri de smantana, sa iasa un sos roze. Se lasa sa fiarba 5 minute, sau pana scade suficient sa fie sos (nu foarte lichid, dar nici prea gros).

   Pastele se scurg; se unge o forma termorezistenta cu ulei de masline, si se pun pastele in ea. Se amesteca sosul in ele foarte bine. La reteta de penne, se rupe prosciuto-ul fasii potrivite cu mana, si se presara printre paste. Deasupra se pune un strat generos de cascaval, si peste se presara parmezanul. Se dau la cuptor, la 180 de grade, pana se rumenesc (dureaza intre 5-7 si 20 de minute, in functie de cuptor si de cascavalul folosit. Sunt delicioase!!!!

   P.S.: care credeti ca este cea mai buna garnitura pentru paste, in opinia unora? Cartofi prajiti! Am trait sa o vad si pe asta.

   Alt P.S.: nu orice cartofi prajiti … cartofi prajiti cu usturoi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s