Porc dulce-acrisor

dieta cu fructe

   Revin la prima dragoste: mancarurile asiatice! Atata de bogate, de complexe, de savuroase si totusi…simple! Reteta am facut-o mai de mult, noroc ca am notat-o. Din pacate nu mai stiu exact ce am folosit la orez, care merge de minune alaturi. Mii stiu doar ca a fost orez cu ou, nu mai stiu detalii. Asa ca ramanem la porc.

Ingrediente porc:

  • 600 gr carne porc (pula sau muschi)
  • un ou
  • 70 grame faina
  • 20 gr amidon alimentar
  • condimente asiatice (daca aveti amestecu chinezesc „5 arome” este perfect; eu nu l-am avut si am pus sare, piper, putin usturoi pudra, ghimbir si boia)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • un ardei iute
  • o lingura suc de lamaie
  • ceapa verde
  • patrunjel
  • optional: bucati de ananas din conserva

Ingrediente sos:

  • 200 ml apa fierbinte
  • 5 linguri ketchup (de buna calitate)
  • o lingura zahar brun (sau alb daca nu aveti brun)
  • o lingura sos de soia
  • 2 lingurite amidon

   Sa trecem la treaba. Carnea se taie cubulete, si se da prin condimente. Se gateste in putin ulei, pana devine aurie. Se scote pe un servetel absorbant si se lasa sa se raceasca. Faina se amesteca cu amidonul si cu apa rece, pana se obtine o pasta, suficient de inchegata incat sa stea pe bucatile de carne. Se da fiecara bucata prin pasta pentru paneu, si se prajeste apoi in baie de ulei, pana devin rumene si crocante (la mine au fost mai mult rumene si mai putin crocante, dar deh, asa e viata – una rece, alta calda!). Se scot tot pe (ati ghicit) servetel absorbant. Ma intreb ce faceau pe vremea cand nu existau!!!

   Incingem o tigaie, si calim usturoiul si ardeiul iute, cu putina pudra de ghimbir peste, 1 min. Apoi, punem ardeiul gras si mai lasam 30 de secunde, amestecand continuu. Turnam peste sosul pregatit in prealabil, prin amestecarea ingredientelor in ordinea listei. Puneti in sos carnea si bucatile de ananans, si aduceti la fierbere, pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, puneti si ceapa verde taiata pe transfersala, in bucati maricele. Si luati imediat de pe foc. Ceapa verde trebuie sa se inmoaie foarte, foarte putin, pentru a ramane crocanta. Amestecati si sucul de lamaie, si puneti patrunjelul tocat. Mancati simplu sau cu o garnitura de orez sau taitei din orez!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s