Piept de pui cu tarhon

dieta cu fructe

 Ingrediente:

  • „pept” de pui (se pot folosi si alte parti ale puiului – but I only DIG piept);
  • smantana grasa (aproximativ 1 1/2 – 2 linguri pline, la 600-800 gr piept de pui);
  • faina (in cantitate aproape egala cu smantana);
  • 30 – 50 ml vin;
  • tarhon (daca e proaspat e perfect, daca nu…nu, merge si uscat);
  • ulei;
  • apa;
  • sare si piper;

   Pregatirea?..simpla ca de obicei! Perpelim pieptul de pui in putin ulei, Cand carnea e rumenita frumos, se scote din tigaie, sis e pune vinul, frecand bine fundul, ca sa se desprinda bucatile caramelizate de pui.  Se lasa pana se evapora aproape complet vinul (2-3 min). Se adauga faina, si se amesteca rapid, rapid, sa nu faca cocoloase, si sa absoarba lichidul din oala. Puneti apa, usor, in fir subtire, pana se obtine un sos lichid. Puneti carnea la loc in oala, presarati sare si piepr si tarhon. Sosul trebuie sa acopere carnea.

   Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, si se pune capacul. Se lasa asa 15 minute. Dupa ce se scurg cele 15 minute, se i-a capacul si se lasa inca 20 de minute la foc mic (sau pana ce sosuls cade si este cremos). Se pune smantana in sosul fierbinte, se amesteca, si se mai lasa la foc 5 min. Asta este tot. E foarte bun, mai ales daca iti place aroma tarhonului. Daca nu iti place…e doar bun, nu foarte bun!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s