Tarta alpina

dieta cu fructe

   E rapida, e gustoasa, e cu mere, e cu scortisoara, e cam de iarna! O public cu intarziere, dar eu in iarna am facut-o. Pozele au zacut pana acum prin calculator. Timpul ei a venit, asa ca sa purcedem:

Ingrediente:

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • miere pentru uns
  • scortisoara praf

   Amu, inainte de toate, chinuim untul pe foc pana se topeste, si apoi il lasam deoparte sa se racoreasca de tot. Frecam ouale bine de tot cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin cremoase. Apoi adaugam untul topit, esentele de vanilie si de rom, coaja rasa de la lamaie, faina impreunata cu praful de copt, si laptele. Le invartim bine de tot in vas pana ce de ameteala se imbratiseaza toate. Le turnam intr-o forma rotunda (sau cratita) tapetata cu unt si hartie de copt. Deasupra punem merele curatate de coaja si taiate pe jumatate. Pe suprafata lor ( a merelor) facem cu cutitul patratele. Le apasam putin in aluat si le pudaram cu zahar. Dam totul la cuptor 20-30 de minute la 180 de grade. Se scoate si se unge cat este inca fierbinte cu miere si se pudreaza cu scortisoara.

   Eu am impins unele mere prea mult in aluat si a iesit cam „chioara” tarta, dar tot m-a uns la pe suflet!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s