Ciorba radauteana

dieta cu fructe

   Everybody loves ciorba de burta! Except me! Asa ca trebuia sa gasesc o alternativa. Si noroc cu oamenii buni din Radauti ca au inventat aceasta minunatie culinara. Este alternativa perfecta la burta…adica pui! A iesit foarte buna, dar pentru gustul meu, data viitoare, o sa pun mai mult usturoi :D.

Ingrediente:

  • carne de pui 700 gr
  • o ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • telina
  • 2 ardei grasi ( eu am pus unul rosu capia si unul gras alb)
  • usturoi 5 catei (dar merg mai multi, in functie de gustul fiecaruia)
  • 200 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 40-50 ml acritura (lamaie, otet –  eu, logic, am folosit lamaia)

   Deciiiiii (stiu ca nu se incepe cu deci…dar….deci!) se curata legumele, si se lasa intregi, doar ardeii se taie pe jumatate pentru a putea fii curatati de seminte. Carnea se lasa si ea in bucati mari (daca este piept, punem pieptul intreg, daca sunt pulpe, tot intregi). Se pun intr-o ala carnea, ardeii, ceapa, morcovii, pastranacul si telina. Se pune sare peste si apa ca pentru ciorba. Se lasa la fiert cam 45 de min (din momentul cand incepe sa fiarba apa), sau pana se inmoaie bine legumele si carnea. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs si la racit, cat sa nu ne arda la maini. Supa obtinuta se da la o parte de pe foc. Daca folositi ardei capia este musai sa-i decojiti. Ardeii si morcovii se taie cubulete si respectiv rondele. Ceapa, pastarnacul si telina se mixeaza pana se obtine un piure. Galbenusurile se freaca cu o lingura de lemn, apoi se amesteca cu smantana si cu usturoiul. Peste acest amestec se pune usor 300 ml de supa fierbinte (din supa unde au fiert carnea si legumele). Se pune oala cu supa pe foc, se adauga piureul, carnea si legumele tocate. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se lasa sa dea un clocot si se trage de pe foc. Se pune acritura, se amesteca bine, si apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Merge de minune cu paine neagra de casa si un ardei iuteeeee!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s