Inghetata de cafea

dieta cu fructe

Pentru ca este vara…o reteta regala! La propriu! Am luat reteta din „Cartea regala de bucate”.

    Avem nevoie de 180 ml cafea tare, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 400 ml smantana dulce (pt frisca).

   In mod normal 200 ml trebuie sa fie cu 32% sau mai multa grasime, iar 200 ml cu 15 % grasime. Eu am avut 250 ml de 35% si restul am pus smantana normala, nu dulce, pentru ca n-am avut altceva😀. Ii da o usoara tenta acrisoara, dar tot delicioasa a iesit. Din toate ingredientele se face un sodou. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin aproape albe. Smantana se incalzeste pana da in clocot la bain marie, se lasa 1 min sa se raceasca si se toarna usor peste galbenusuri, amestecandu-se continuu, pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia se pune iar pe foc 4-5 min la bain marie, pana aceasta se ingroasa. ATENTIE sa nu fiarba! Dupa se pune cafeaua, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Cand e rece se pune intr-un recipient de plastic cu capac si se baga la congelator 12 ore. Din 3 in 3 ore se scoate si se amesteca bine, pt a sparge cristalele de gheata. Daca sunteti smecheri (culinari) si aveti masina de inghetata, doar puneti compozitia rece in ea si face treaba singura! Lucky bastards!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s