Alvita

dieta cu fructe

   In sfarsit mi-a iesit si alvita! Un dulce al copilariei, lipicios si extrem de bun. Se iau 5 albusuri de ou, la temperatura camerei si se bat spuma, ca la bezele. Cum stim cand sunt batute? Intoarcem castronul deasupra capului si daca ramanem curati e gata :D. Apoi 300 gr de miere se topeste la foc mic, pana incepe sa clocoteasca. Atentie sa nu dea in fiert! Dupa se pun peste o lingura de zeama de lamaie si 400 gr zahar. La foc foarte foarte mic, eventual si cu o plita peste, se amesteca aceasta compozitie timp de 15 min. Apoi se toarna fierbinte peste albusurile batute, si se mai da pe foc mediu spre mic, tot pe o plita fiind cel mai indicat, sis e amesteca viguros ate 15 min. Se toarna in forma dorita, sau intre foi de napolitana, si se lasa sa se raceasca. Apoi se da la rece cel putin 24 de ore.

Anunțuri

2 gânduri despre „Alvita

  1. Buna! Felicitari pt site, pt umor si … desigur … pt retete!!! Subscriu la partea cu otetul (mai putin cea cu muraturile :)) da, adevarat). Buuun, acum vine marea intrebare: alvita de care spui si care arata bine, fie vorba intre noi, este cea din copilarie, care era ffff tare si de-abia se taia cu cutitul??? Inca am in ochi imaginea tavii in camara, catre care ma indreptam de cateva ori pe zi, pe ascuns, ca tare buna era. Am cautat-o indelung prin magazine de-a lungul anilor, insa nu am gasit-o, cica ar exista un ingredient ce nu se mai gaseste. Te roooog, spune ca cea din reteta ta e chiar aia, nu acea nuga mai tare care se gaseste acum in magazine. Spor la bucatarisit si trimis informatii catre noi, ceilalti. Cristina

  2. buna! Mersi pt aprecieri! Pai, reteta aceea este! Dar consistenta o dai tu. In sensul ca depinde cat de mult o tii pe foc. O tii pana ce devine f greu de amestecat in ea. Cu cat se ingroasa mai mult pe foc cu atat este mai tare cand se intareste. Si invers, iti place mai moale, mai elastica, o lasi mai putin! A mea cam asa a iesit; sa iti dau un reper: o puteai modela destul de usor cu mana. Nu iti pot spune exact timpul, ca depinde de aragaz, de cratita in care faci, si nici eu nu il stiu exact, e din ochi sa spun asa:). Si oricum, am ajuns la concluzia ca pt a iti iesi o reteta asa cum vrei trebuie sa o faci de mai multe ori pana iti iese perfecta (perfecta= exact pe gustul tau). Spor la bucatareala.

    Si inca ceva, cred eu, pt reusita, trebuie miere naturala, nu cum mai gasesti prin hipermarketuri, facuta din sirop de zahar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s