Friptura de porc cu salata de legume coapte!

dieta cu fructe

   Tin sa spun ca felul principal a fost salata! Si friptura a fost buna, dar un gust ceva mai pretentios din cauza condimentelor.

 Reteta pentru friptura: se ia o bucata mare dintr-un porc, se sareaza si se pipereaza bine, apoi se unge cu ulei de masline. Se face un amestec de condimente din rozmarin poaspat tocat si ienibahar proaspat pisat; cam o treime ienibahar la o parte rozmarin (cantitatea exacta depinde de marimea carnii). Se aseaza intr-o tava cu partea grasa in sus si se unge cu miere. Se pune putina apa in tava (sau cidru daca aveti) si se da la cuptorul preincalzit, intai la foc mare, primele 20 min, apoi foc mic, inca 40 de min. Aveti grija sa o verificati des, si sa completati cu apa cand este nevoie.

   Reteta pentru salata: salata verde, rosii, ceapa verde, cativa catei de usturoi, ardei gras rosu, ardei capia rosii, vanata si dovlecei. Ardeii, vanata, unsturoiul (cu tot cu coaja) si dovleceii se taie felii subtirele si se coc cate 3 min pe fiecare parte pe gratarul/tigaia unsa. usturoiul se scoate din coaja dupa coacere! De asemenea, pe toate legumele coapte se pune sare grunjoasa, sau macar putin mai mare. Se amesteca toate legumele, si cele coapte si cele proaspete, se pune ulei de masline si otet/ reductie de otet balsamic/ zeama de lamaie dupa preferinta (nu toate😀 ). Era sa uit partea cea mai importanta: in salata se pune cu generozitate branza telemea rupta cu mana. EXTRAORDINARA!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s