Cheesecake

   Pentru ca nu am mai facut de mult ceva dulce, si vroiam sa incerc reteta asta de mult, un desert american. A iesit delicios, aspectul se putea putin mai reusit, dar n-am avut ustensilele necesare. Din nou, acest preparat, a trecut testul culinar al somitatii in domeniu. Aprobarea i se poate citi in ochii frumosi si…pofticiosi!!!

Ingrediente:

  • 22-25 de biscuiti digestivi (folosesc din cei la pachet, rotunzi)
  • 4 linguri zahar (brun daca aveti)
  • 100 de grame de unt topit
  • 1 kg crema de branza (Philadelphia ar fii ideal, dar este scumpa, si eu nu am gasit la noi nesarata – daca stie cineva unde, cat, de ce si mai ales cum arata, sa ma anunte) – eu folosesc Quark simplu, se gaseste la Kaufland de regula
  • 250 g zahar
  • 4 linguri rase de faina
  • 4 oua mari
  • 200 ml smantana dulce (de frisca)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

   Incep intai cu blatul. Topim untul, si il lasam sa se mai raceasca. Pisam biscuitii; eu aplic metoda barbara, care cred ca reprezinta cel mai bine expresia mea culinara: ii bag intr-o punga mai groasa si dau cu pumnii in ea pana le fac dauna totala! Amestecam biscutii pisati cu cele 4 linguri de zahar si apoi cu untul. Obtinem un fel de pasta de biscuiti, cu care tapetam o forma de tort cu pereti detasabili. Bagam forma tapetata la frigider, si ne ocupam de crema.

   Intr-un bol incapator punem  crema de branza, si o amestecam cu praful de sare. Apoi amestecam bine si zaharul si apoi cei 200 ml de smantana dulce. Punem cu grija faina, si amestecam bine, sa nu faca cocoloase. Apoi punem pe rand cate un ou, si amestecam dupa fiecare. La final punem coaja de lamaie si esenta de vanilie. Nu amestecati prea mult si tare crema, si exclus cu mixerul, pentru a nu intra aer mult in compozitie (crapa la coacere – lucru care din 5 dati mi se intampla de 4 ori).

   Se toarna crema in forma scoasa de la frigider, si se baga la copt, in cuptorul preincalzit la 150 de grade celsius, timp de aproximativ 50 de minute. Trebuie sa isi schimbe usor culoare, mai ales pe margini, si in mijloc, cand il miscati sa tremure. Nu va faceti griji, se va inchega pe masura ce se raceste. Se opreste cuptorul, si se lasa cheesecake-ul inauntru sa se raceasca. Este tot un truc pentru a nu crapa. Apoi, cand e rece, se baga la frigider si se tine 4-5 ore, sau chiar peste noapte. Este delicios. Sansele sunt sa se lase in mijloc, mai exact marginile sa ramana mai ridicate. Nu stiu daca e normal, dar se intampla! Puteti sa il acoperiti cu frisca au alt topping care credeti ca va place in combinatie cu cheesecake-ul. Este delicios, una din prajiturile mele preferate. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s