Somon in sos de rosii

dieta cu fructe

   Ce am invatat de la acest fel de mancare? Ca imi trebuie alt aparat foto!!! In realitate arata mai bine, nu are culorile asa intense de rosu. Am pus si o poza blurata, macar culorile la ea sunt mai reale. Dincolo de asta, somonul are o carne foarte gustoasa, sanatoasa, fiind printre preferatele mele. Reteta de fata este foarte buna, o recomand!

Ingrediente:

  • 4 medalioane sau fileuri de somon
  • o ceapa
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o cutie de rosii decojite
  • patrunjel tocat
  • busuioc proaspat sau uscat
  • sare si piper dupa gust

   Se amesteca 3 linguri de ulei de masline, cu zeama de la lamaie, un catel de usturoi pisat, patrunjelul tocat fin, busuiocul, sarea si piperul. Se pune in amestecul obtinut pestele, si se lasa la rece 1-2 ore. Dupa ce trece timpul de macerat, se toaca ceapa marunt, si se caleste in putin ulei. Cand este gata se adauga rosiile maruntite si celalalt catel de usturoi tocat foarte fin.  Se lasa 10-12 minute la foc mic, cat sa se lege putin, ca un sos. Se pune apoi pestele, si se mai lasa macar 15 minute, sa se gateasca. Se scoate si se mananca cu multa, multa, multa pofta si voie buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s