Ciuperci umplute

dieta cu fructe

   Bune ca aperitive sau ca garnitura. Preferate de mine inca din indepartata-mi copilarie!

Ingrediente:

  • 750 g ciuperci
  • 125 g ceapa
  • 25 g pesmet
  • 100 ml ulei
  • o legatura de marar
  • 50 ml vin alb
  • 50 g cascaval
  • 50 g salata verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper

   Ciupercile se spala bine, si se separa palariile de cozi. Cozile se toaca marunt. Ceapa, usturoiul, mararul se toaca si ele marunt. Ceapa impreuna cu cozile de ciuperci taiate se calesc in cei 100 ml de ulei, amestecati cu 50 ml apa (e mai blanda la stomac asa). Cand au scazut cojile, dar si lichidul (se mai evapora din apa), se pun usturoiul si mararul, si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se amesteca continuu, si se mai lasa pe foc pana e si usturoiul patruns. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Pesmetul se amesteca in compozitie cand e rece, ca si salata, tocata grosier.

   Ciupercile se umplu cu compozitia racita, se pun intr-o tava unsa cu ulei,  se pune deasupra cascavalul ras. Se baga la cuptor 30 de minute. Dupa cele 30 de min se scot, se stropesc cu vinul si cu sucul format in tava si se mai lasa 10-15 minute la cuptor. Mie imi plac foarte mult, fie alaturi de o friptura, dar mai ales ca fel principal, o gustare calda foarte consistenta si sanatoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s