Omleta taraneasca

dieta cu fructe

Pentru de dimineata!

Ingrediente:

  • 3 oua
  • sunca sau kaizer
  • 2 fire ceapa verde
  • o mana plina de telemea de vaci, rasa
  • putin leustean proaspat, tocat
  • cimbru
  • piper si sare

   Se bat ouale pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile. Daca o vreti pufoasa nu le bateti prea mult – cu cat bati mai mult ouale pentru ompleta, cu atat iese mai densa si mai putin pufoasa. Se pun condimentele, se amesteca, si se pune si branza rasa si leusteanul; se amesteca din nou. Sunculita se caleste in foarte putin ulei, ca isi mai lasa ea grasime; cand e aproape rumena se pune si ceapa verde si se calesc impreuna, pana cand e gata ceapa. Se toarna peste amestecul de oua, se omogenizeaza bine, si se lasa pe foc pana e bine inchegata. Se intoarce si pe cealalta parte cu o spatula. Mie nu imi place bine facuta pe ambele parti, asa ca dupa ce o intorc o las doar 5-8 secunde si o scot. Este delicioasa alaturi de salata verde cu ceapa verde, sau orice salata, in functie de sezon🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s