Coaste dulci-picante

dieta cu fructe

   La vara incingem gratarele! Si pune pe ele urmatoarele:

Ingrediente:

  • coaste de porc (nu piept, coaste – scarita)
  • o ceapa
  • un morcov
  • o frunza de dafin
  • piper boabe
  • 4 catei de usturoi
  • condimente dupa gust (boia dulce, rozmarin, chimion, oregano, ce va pofteste sufletelul )
  • boia iute
  • sare si piper
  • suc de rosii
  • 2-3 linguri de miere

   Intai fierbem coastele in apa cu sare, boabe de piper, ceapa taiata pe jumatate, morocovul taiat si el pe din doua si frunza de dafin. Le fierbem cam doua ore – doua ore si jumatate, la foc mic. Intre timp facem o marinata din sosul de rosii, cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, condimente si miere. Cand coastele sunt fierte le lasam 10-15 minute sa se raceasca putin, le punem in marinata, le acoperim bine cu ea si bagam la frigider, macar 3-4 ore, preferabil mai mult.

   Se baga la cuptor, pana cand se rumenesc (30-40 de min); ele sunt facute de la fiert, la cuptor doar le rumenim. Se pot face si pe gratar de carbuni, un deliciu! Inainte sa le pregatiti termic, scurgeti-le de marinata, dar nu complet, doar ce cade dupa ele cand le tineti atarnate. Pe gratar le puteti unge cu marinata, folosind o pensula, cand le intoarceti. Pofta buna si ne vedem la vara langa gratare. Incingem o intrecere de … mancat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s