Papanasi

dieta cu fructe

   Papanasi! Un desert romanesc, pe care mult timp l-am ignorat! Sa nu faceti ca mine!!!! Sunt un deliciu.

Ingrediente:

  • 500 grame branza dulce
  • 200 grame de faina (e aproximativa cifra, se pune cat incape, pana capata aluatul consistenta)
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • jumatate plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie

   Amestecati cu mana sau cu robotul de bucatarie branza de vaci, cu ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat.. Cand sunt amestecate puneti si coaja de lamaie rasa. Incorporati praful de copt in faina, amestecati si cerneti peste celelalte ingrediente. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale, si sa se desprinda usor de pe maini.

   Se pudreaza cu faina suprafata de lucru (o denumire tehnica a mesei din bucatarie :D), si se imparte aluatul in 6-8 bile mai mari, si un numar egale de bile mai mici. Din cele mari se fac papanasii, din cele pici se fac bilele  care intra in gaura papanasilor (capacul). Bilele mari se aplatizeaza, si li se face o gaura in mijloc, cu degetele, sa aibe o forma de covrig mai baban🙂. Cele mici se lasa cu forma rotunda.

   Se incinge intr-un vas adanc si mare ulei pentru prajit (trebuie prajiti in baie de ulei, ca la cartofii prajiti, sau snitele). Se pun 1-2 pananasi deodata, in functie de marimea vasului in care prajiti, si cate doua bile mici. Intai se vor face bilele, fiind mai mici. Cand sunt gata scoateti papanasii si bilele pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

   Cand sunt toti prajiti (sau chiar si in timp ce se prajesc restul, daca sunteti multitasking), se asambleaza: se pune papanasul pe farfurie, se toarna smantana grasa peste el, se poate pudra chiar si cu zahar –  dar este un pas optional, si se pune dulceata. Se acopera cu bila mica, capacul, si se pune din nou smantana si dulceata. Nu se mananca, se devoreaza, atata de buni sunt! Enjoy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s