Shuberek

dieta cu fructe

   Pozele, de o calitate foarte proasta din pacate! Sunt facute cu vechiul aparat si o doza mare de nepricepere. In schimb, preparatul foarte gutos. Eu sunt fan shuberek, asa ca…

Ingrediente:

  • 800 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite de zahar
  • 3 lingurite de sare
  • 450 g carne de vita sau porc, sau combinate, tocata
  • 3 cepe
  • un ou
  • sare si piper
  • un praf de nucsoara (optional)

   Intai se face coca. Faina se cerne si se amesteca cu sarea si zaharul. Se face o gropita in mijloc si se pune apa treptat amestecandu-se si incoporandu-se faina. Trebuie sa rezulte un aluat moale, si usor lipicios, dar nici prea moale sa nu fie. Puneti apa treptat, pana ajunge la consistenta dorita.

   Ceapa se toaca marunt de tot si se amesteca in carne. Se pun si condimentele si oul si se amesteca bine. Din aluat se intind mai multe foi subtirele de aluat. Nu dau un numar pentru ca depinde cat de mari le faceti. Se pune carne in fiecare, cata preferati dar recomand cam o lingura plina bine de carne.  Carnea se pune astfel: pe foaia intinsa se pune carne doar pe jumatate, lasand 1/2 cm spatiu pana la margine. Se plieaza cealalta jumatate a foii peste carne, se ung cu apa marginile si se preseaza bine sa se lipeasca. Daca marginea este prea mare, se taie excesul de coca.

   Shuberek-urile se prajesc in ulei incins bine de tot, cam 2-3 cm de ulei, pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie acoperite complet de ulei. Cand sunt rumene si frumoase se scot pe un servetel absorbant. Se mananca fierbinti sau calde. Le puteti pune intr-un castron, si acoperi cu ceva, pentru ca aburul va fragezi aluatul, ceea ce le face si mai delicioase. Merg chiar si reci. Pofta mare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s